Kinderen maken kennis met het trekpaard tijdens "Span je in voor dieren"

Blog Image

Kinderen maken kennis met het trekpaard tijdens "Span je in voor dieren"

Ter gelegenheid van ‘Werelddierendag’ werden er in de provinciedomeinen in Kessel-Lo, Diest, Zoutleeuw en Huizingen extra activiteiten met dieren voor kinderen georganiseerd. De bedoeling was om kinderen op een speelse manier bewust te maken van wat er bij het houden van huisdieren allemaal komt kijken. Ook de trekpaarden waren overal aanwezig en trokken heel wat aandacht naar hen.

De provinciedomeinen van Vlaams-Brabant hebben allemaal heel wat dieren. In het Vinne te Zoutleeuw zijn dat vooral wilde dieren, de andere domeinen hebben een kleine boerderij met onder andere schapen, ezels, kippen en geitjes. In het domein van Huizingen verblijven er ondertussen zelfs permanent 5 trekpaarden die o.a. ingezet worden in het groendonderhoud van het park.

Tijdens de ‘Span je in voor dieren’ dag waren voor deze gelegenheid dus ook in de andere domeinen minstens twee trekpaarden aanwezig. De kinderen mochten helpen met het borstelen van deze vriendelijke reuzen, het op- en aftuigen, wandelen aan een touw en een ritje.