Nieuws

"Het Brabants trekpaard. Springlevend icoon."

Trekpaardmagazine "Het Brabants trekpaard. Springlevend icoon" is een éénmalig tijdschrift gericht aan trekpaardeigenaars. Het magazine geeft een opsomming van de 'plattelandsprojecten Brabants trekpaard' van de voorbije jaren en wil een inspiratie zijn voor trekpaardenhouders om zelf meer met hun paarden en trekpaarddiensten naar buiten te treden. Vraag je exemplaar aan bij één van de verenigingen (contactgegevens op de website) of via brabantstrekpaard@vlaamsbrabant.be

Meer info
Virtuele koetstochten door Vlaams-Brabant

Toerisme Vlaams-Brabant filmde enkele koetstochten die thuis vanuit de luie zetel bekeken kunnen worden. De bedoeling was om mensen die omwille van het COVID-19 in de zomer van 2020 niet naar buiten konden, toch de mogelijkheid te bieden te genieten van het mooie Vlaams-Brabant.

Bekijk de opnames: https://www.youtube.com/playlist?list=PLNELhkXcBy3Fnqo3yAXjGOGobSc69Qc6c 

Meer info
Opgelet voor esdoornvergiftiging!

Ook dit jaar zijn er reeds gevallen van Atypische Myopathie bekend.  Atypische myopathie is een zeer ernstige, vaak fatale, spierziekte bij paarden, veroorzaakt door esdoornzaden. 

Meer info
Help! Mijn merrie krijgt haar veulen!

Het veulenseizoen is begonnen. Om de geboorte van uw nieuw veulen te bevorderen, werden kort het geboorteproces en enkele “nood”situaties in kaart gebracht.

Meer info