Nieuws

Bosbouw met Brabantse trekpaarden haalt het VRT journaal

Traditiegetrouw trekt vzw 'de voermannen van nu' begin februari met hun trekpaarden naar de Wijngaardberg. Dit ter gelegenheid van hun jaarlijkse boomsleepdag waarmee ze de bosbouw met trekpaarden in de kijker wil zetten. En met succes, want er werd zelfs een reportage uitgezonden op het VRT journaal. 

Meer info
Kinderen maken kennis met het trekpaard tijdens "Span je in voor dieren"

Ter gelegenheid van ‘Werelddierendag’ werden er in de provinciedomeinen in Kessel-Lo, Diest, Zoutleeuw en Huizingen extra activiteiten met dieren voor kinderen georganiseerd. De bedoeling was om kinderen op een speelse manier bewust te maken van wat er bij het houden van huisdieren allemaal komt kijken. Ook de trekpaarden waren overal aanwezig en trokken heel wat aandacht naar hen.

Meer info
Dag van Brabants trekpaard te Vollezele weer een groot succes

Op zondag 15 oktober werd door Toerisme Vlaams-Brabant en het Comité ‘Vollezele Leeft’ het Brabants trekpaard weer in de kijker gezet. Ondanks de slechte weersvoorspellingen, bleef het de dag zelf vrij droog. Waardoor ook deze editie weer kon rekenen op een hoge publieke belangstelling.

Meer info
Trekpaarden traditiegetrouw weer aanwezig op de jaarmarkt te Leuven!

Traditiegetrouw eiste het trekpaard weer de aandacht op tijdens de jaarmarkt te Leuven. Bovenop de traditionele keuring, was er ook weer het showgedeelte van Marnix De Brabander waar de trekpaarden voor het nodige spektakel zorgen met o.a. de Hongaarse Post.
Voor de kinderen van de plaatselijke scholen waren er ook weer huifkarritten voorzien door vzw Den Brabander, die ook voor de demonstratie hoefbeslag zorgde op het Sint-Jakobsplein. Aanvullend was er daar ook weer de infostand over het ras waar mensen o.a. een leuke foto konden nemen met een trekpaard en de schoolkoffers konden bekijken!

Meer info
Provinciedomein Huizingen zet trekpaard in de kijker

Provinciedomein Huizingen dat zijn trekpaarden dagelijks gebruikt in het groendonderhoud van het domein, organiseerde op 10 juni ook de eerste editie van “Huizingen in ’t gareel”. Een demodag waar het trekpaard in al zijn facetten in de kijker wordt gezet.

Meer info
Openstoeterijendagen in Dilbeek en Londerzeel

De trekpaardevenementen in de provincie Vlaams-Brabant kunnen altijd rekenen op een grote publieke opkomst. Het bewijs dat er nog steeds veel interesse is voor het ras. Met de openstoeterijendagen van 21 en 29 mei wilden we geïnteresseerden op een nieuwe manier met het ras in contact brengen.

Meer info
Brabantse trekpaarden eisen de aandacht op tijdens erfgoeddag.

Op 23 april werden er in heel Vlaanderen activiteiten georganiseerd in het kader van de erfgoeddag. Het thema dit jaar was ‘beestig’ waardoor ook het Belgisch trekpaard op meerdere plekken in de kijker werd gezet. Zo ook in Opwijk en Vollezele!

Meer info
Succesvolle dag van het Brabants trekpaard

Vollezele is de bakermat van het Brabants trekpaard. Toerisme Vlaams-Brabant en het Comité Vollezele Leeft zetten jaarlijks dan ook ‘hun’ trekpaard in de kijker tijdens de dag van het Brabants trekpaard. Dit jaar gingen de festiviteiten door op zondag 16 oktober.

Meer info
Provinciale wedstrijd te Herent

Op zondag 11 september organiseerde 'Den Brabander vzw' en 'vzw De Vlaams-Brabantse Kwekers' een provinciale wedstrijd dressuur en mennen te Herent.  

Meer info
Brabants trekpaard steelt de show op de jaarmarkt in Leuven!

Naar goede gewoonte gaat begin september de Leuvense jaarmarkt door. Sinds enkele jaren steelt het Brabantse trekpaard hier de show!

Meer info